Icoon om de datum aan te duiden in het groen
04/2024

Goede voeding rondom een operatie zorgt voor een snel herstel

Hebt u binnenkort een operatie? Wist u dat voeding één van de meest onderschatte aspecten is van een sneller herstel? Of het nu gaat om een kleine ingreep of een grotere operatie.

Het belang van de juiste voeding
In de periode rondom een operatie wordt er veel van uw lichaam gevraagd. Alles vereist extra energie, voedingsstoffen en bouwstenen om optimaal te functioneren en te herstellen. Van het genezen van wonden tot het ondersteunen van uw immuunsysteem. Daarom is het van cruciaal belang om voor en na de operatie bewust te zijn van uw voedingskeuzes. De juiste voeding kan namelijk het herstelproces versnellen en de kans op complicaties verminderen.

Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om voor voedingsmiddelen te kiezen die onder andere rijk zijn vitaminen, mineralen en eiwitten. Vitaminen en mineralen dragen bij aan een sterk immuunsysteem dat nodig is voor het bestrijden van infecties en het bevorderen van de genezing. Eiwitten zijn daarentegen van onschatbare waarde voor spierherstel en weefselgenezing.

Hulp bij de juiste voedingskeuzes
Maar hoe zorgt u er nou voor dat u die juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Waar moet u misschien nog meer op letten tijdens de voorbereiding op uw ingreep? Coöperatie VGZ helpt u graag, ook wanneer u niet bij VGZ verzekerd bent. Zo vindt u op www.vgz.nl/operatie namelijk een schat aan handige tips en informatie over goede voeding rondom uw operatie.

En dat niet alleen. Via deze weg kunt u ook makkelijk in contact komen met de online diëtisten van The Right Meal. Zij bieden op maat gemaakt voedingsadvies en begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke smaak, behandeling en leefsituatie. Wilt u alleen weten of u nu al gezond eet? Dan biedt The Right Meal een voedingscheck. U ontvangt dan ook al een aantal handige voedingstips.

Wilt u liever geen advies, maar wel goed eten zonder zelf te hoeven koken? Kies dan voor Maaltijd Thuis. Als maaltijdservice aan huis zijn we er om u te ontzorgen. Precies wanneer u dat nodig heeft. Ook tijdens een operatie- of revalidatieperiode. Bij ons kunt u namelijk ook terecht voor speciale, eiwitrijke maaltijden die rechtstreeks aan uw deur worden bezorgd. Of zelfs tot in de koelkast als u dat wenst. Op deze manier hoeft u niemand in uw persoonlijke omgeving te belasten en kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar ons assortiment of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.maaltijdthuis.nl/samenwerkingen/vgz. Hier vindt ook een overzicht van onze eiwitrijke maaltijden die speciaal zijn samengesteld om bij te dragen aan uw herstelproces.