Bij Maaltijd Thuis draait alles om het leveren van gezonde, gevarieerde en smakelijke maaltijden zonder dat u zelf in de keuken hoeft te staan. Ons assortiment biedt een scala aan gerechten, variërend van traditionele Nederlandse klassiekers tot verrassende wereldse gerechten. Maar hoe worden deze gerechten eigenlijk bedacht en gerealiseerd? In deze blog nemen we u mee achter de schermen van Maaltijd Thuis en laten we u kennismaken met onze twee productontwikkelaars, Ruud Lansink (links) en Jeroen van Wanrooij (rechts). Ontdek hoe zij continu bezig zijn met het verbeteren en vernieuwen van ons assortiment door middel van cycluswisselingen.
Bij Maaltijd Thuis is het blijven aanbieden van de lekkerste maaltijden een continu proces. Onze productontwikkelaars, Ruud en Jeroen, spelen hierbij een essentiële rol. Zij zijn verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen en testen van nieuwe maaltijden, evenals het monitoren van de behoeften en voorkeuren van onze klanten. De cycluswisselingen, zoals we dat bij Maaltijd Thuis noemen, zijn cruciale momenten waarop het assortiment wordt herzien en aangepast aan de seizoensgebonden ingrediënten en klantenvoorkeuren. "Seizoensgebonden ingrediënten vormen een belangrijke leidraad voor onze gerechten. Ze bieden niet alleen de beste smaak, maar ook de meest duurzame en voedzame opties voor onze klanten”, vertelt Ruud.
Het ontwikkelen van een nieuw gerecht is een proces dat veel tijd en toewijding vergt. Jeroen legt uit: "We beginnen met experimenteren in de keuken. We proberen verschillende ingrediënten en smaakcombinaties uit om tot een perfect recept te komen. Dit is een fase waarin we niet alleen kijken naar wat de trends op de markt zijn en waaraan behoefte is, maar waarin we ook gewoon onze creativiteit de vrije loop laten en nieuwe ideeën verkennen."
Na het experimenteren volgen verschillende proefmomenten. Ruud vertelt: “Het testen van de gerechten gebeurt zowel voor als tijdens en na het productieproces. Dat zijn onmisbare stappen om ervoor te zorgen dat de smaakbeleving consistent blijft. Soms betekent dit dat we nog wat kleine aanpassingen moeten doen om de smaakbalans te perfectioneren of de presentatie te verbeteren."
Zodra een nieuw gerecht is goedgekeurd en verfijnd, begint het proces van het inplannen van de productie en het regelen van de inkoop van ingrediënten. De afdeling inkoop werkt nauw samen met de leveranciers om ervoor te zorgen dat de vereiste ingrediënten beschikbaar zijn en aan alle specificaties voldoen. En het productieteam zorgt er bijvoorbeeld voor dat het nieuwe gerecht met een optimale kwaliteit in een grotere portie kan worden geproduceerd.
Het vernieuwen van het assortiment brengt dus veel uitdagingen met zich mee. Ruud benadrukt nog even het belang van samenwerking tussen verschillende afdelingen: "Voor een cycluswisseling werken we onder andere nauw samen met marketing en sales, kwaliteit, productie en inkoop.”
Jeroen voegt eraan toe: "Eigenlijk is bijna het hele team betrokken bij het proces vanaf het begin tot het einde. Het is een teaminspanning om ervoor te zorgen dat elk gerecht aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet en voldoening geeft aan onze klanten. We zijn trots op wat we bereiken."