Icoon om de datum aan te duiden in het groen
02/2023

Zo eet u gevarieerd én lekker

Een gezond en gelukkig leven, is dat niet wat we allemaal willen in het leven? Lekker in ons vel zitten, innerlijke rust ervaren en ons veilig voelen, het zijn kenmerken waaruit kan blijken dat we ons gelukkig voelen. Maar hoe bereiken we dat gevoel? En wanneer spreken we dan van een gezond leven?


Gevarieerd eten speelt daar een belangrijke rol in. Alleen weten we vaak niet goed hoe we dat aan moeten pakken. Hoe varieert u bijvoorbeeld nou voldoende in een lekkere avondmaaltijd? Maaltijd Thuis heeft speciaal voor u vijf tips op een rijtje gezet.


1. Kies elke dag voor een andere groente bij uw warme maaltijd. Groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten en kunnen uw avondmaaltijd gezonder en aangenamer maken. Wissel daarnaast ook de andere componenten van uw maaltijd af. Ga bijvoorbeeld niet elke dag voor een stukje vlees, maar overweeg ook eens een stukje vis of zelfs een vleesvervanger.


2. Ga altijd voor een verse maaltijd en kies waar mogelijk groenten van het seizoen. Dit zorgt namelijk voor een extra smaakvolle maaltijd.


3. Laat verschillende kleuren in uw maaltijd terugkomen. Dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijke presentatie, maar ook voor een groter aanbod aan voedingsstoffen.


4. Probeer ook eens maaltijden uit een andere cultuur of keuken. Zo ontdekt u nieuwe smaken die u misschien wel laten verrassen.


5. Plan uw maaltijden vooruit. Probeer bijvoorbeeld voorafgaand aan de week een weekmenu te maken en dit als uitgangspunt voor uw avondmaaltijden te gebruiken. Hierdoor kunt u gelijk goed bepalen of u wel voldoende varieert in de week.


Door hier elke week voldoende rekening mee te houden, zal gevarieerd eten een stuk makkelijker én leuker worden. Tevens helpt Maaltijd Thuis u ook graag een handje mee. Want zo heeft u bij ons wekelijks keuzevrijheid in de samenstelling van uw maaltijd. Hierdoor kunt u, zonder te hoeven koken, gewoon zelf bepalen wat u wilt eten en in hoeverre u daarin wilt variëren.


Bent u benieuwd naar onze wekelijkse keuzevrijheid? Bekijk dan eens onze weekmenu’s op onze webshop. Wilt u eens kennismaken? Bestel dan een proefpakket met 3 heerlijke maaltijden voor € 15,-, gratis thuisbezorgd!