Icoon om de datum aan te duiden in het groen
06/2023

Verse maaltijden, van A tot Zelfredzaamheid

Veel ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen, maar hebben wel steeds intensievere zorg nodig. Als zorgorganisatie wil je deze mensen zo goed mogelijk ondersteunen om de zelfredzaamheid te behouden. Vaak vragen organisaties zich af hoe dit vorm moet krijgen. Hoe krijgen deze cliënten nog de juiste aandacht en zorg? Hoe krijg je dit voor elkaar binnen de gestelde budgetten? En hoe kan het personeel optimaal ingezet worden?

Ook als zorgmedewerker moet je iedere dag kiezen welke taak er op dat moment meer prioriteit heeft. Had je maar meer uren in de dag of meer handen om te helpen. Dan kon je wel de tijd nemen om dat kopje koffie te drinken met mevrouw De Vries of om meneer Jansen te helpen bij het vervangen van een lampje. Want jij weet als geen ander hoe belangrijk deze kleine, persoonlijke contactmomentjes zijn voor de cliënten. Herkenbaar?

Als zorgmanager ontlast worden?

In de praktijk is het niet eenvoudig voor een zorgorganisatie om nog geheel zelfstandig de maaltijdservice voor (VPT) cliënten te verzorgen. Hoge werkdruk en kosten zijn helaas aan de orde van de dag. Ook de steeds groter wordende personeelstekorten en extra taken maken deze ondersteuning tot een ware uitdaging. Maaltijd Thuis biedt de bouwstenen die nodig zijn om de zelfredzaamheid van cliënten die nog thuis wonen te optimaliseren, terwijl we jullie als zorgorganisatie ontlasten.

Met aandacht bereid, met liefde gebracht

Met heerlijke, verse maaltijden én een op maat gemaakt dienstenpakket helpt Maaltijd Thuis jouw organisatie groeien. Maaltijd Thuis heeft uniek concept ontwikkeld waarbij een (thuis)zorgorganisatie, met behoud van eigen identiteit, een maaltijdservice aanbiedt. Een dienstenpakket waar wij veel taken uit handen nemen, zoals klantenservice, bezorging aan huis en de facturatie. Op deze manier bieden we niet alleen een gezonde maaltijd aan huis, maar leveren we ook een complete, kostenbesparende oplossing voor de zorgorganisatie.

Als zorgmedewerker ontlast worden?

Onze verse, gevarieerde maaltijden worden door professionele koks bereid. Dankzij onze veelzijdigheid kunnen we de maaltijden per bewoner samenstellen, van portiegrootte tot dieetmaaltijd: alles is mogelijk. Zo kun je altijd rekenen op ambachtelijke, betrouwbare en gevarieerde voeding.

De maaltijden worden vervolgens persoonlijk thuisgebracht bij jullie cliënten door een vaste bezorger. De bezorger wordt een bekend gezicht voor de cliënt en zal altijd net dat stapje extra doen voor de mensen. Door dit contactmoment kan onze bezorger een extra oogje in het zeil houden en signaleren of er wellicht extra zorg nodig is.

De facturatie en administratie houden wij allemaal bij, ook hier geen extra werkzaamheden voor jou als zorgmedewerker. We willen je namelijk werk uit handen nemen en niet belasten met nog meer taken. Wij nemen alle ‘zorgen’ weg, zodat jullie kunnen zorgen!

Besparen met Maaltijd Thuis:

  • Arbeid en personeel: De verse, gevarieerde maaltijden worden door onze eigen koks in onze professionele keuken bereidt. Voor zorgorganisaties betekent dit lagere werkdruk in eigen keuken.
  • Bezorging: Wij hebben vaste bezorgers die de maaltijden bij de cliënten thuisbrengen op een vast tijdstip. Dankzij onze landelijke dekking kunnen wij deze vaste gezichten overal in het land inzetten. Daarnaast valt er een enorme kostenpost weg met de huidige energie- en brandstofkosten.
  • Administratie en facturatie: Dankzij ons geavanceerde systeem wordt de (voedings)administratie en facturatie per cliënt automatisch bijgehouden.
  • Apparatuur en wagenpark: Er hoeven geen extra ovens of ander keukenapparatuur aangeschaft te worden. Omdat wij de bezorging voor onze rekening nemen is het ook niet nodig om een wagenpark aan te schaffen om alle maaltijden te kunnen bezorgen

Wil je informatie aanvragen als zorgmanager, zorgmedewerker of voor jouw cliënt? Neem dan contact op met Henk Berends via 0888 - 10 10 40 of vul het contactformulier in op www.maaltijdthuis.nl/organisaties.